Publications COQUA 2012
ACL : Articles dans des revues internationales ou nationales avec comité de lecture
- Delbès-Paus C., Pochet S., Helinck S., Veisseire P., Bord C., Lebecque A., Coton M., Desmasures N., Coton E., Irlinger F., Montel MC. (2012). Impact of Gram-negative bacteria in interaction with a complex microbial consortium on biogenic amine content and sensory characteristics of an uncooked pressed cheese. Food Microbiology 30 (2012) 74-82.
- K. Abbas, R. Karoui, A. Aït Kaddour. Application of synchronous fluorescence spectroscopy for the determination of some chemical parameters in PDO French blue cheeses. European Food Research Tech. (2012).
ACLN : Articles dans des revues avec comité de lecture non répertoriées dans des bases de données internationales
- Trabelsi Trigui I., Giraud G., Lebecque A., (2012) effet du label d’origine sur les préférences des consommateurs : une étude expérimentale. Revue française de marketing 236 (1), 37-47.
- Giraud G., Tebby C., Amblard C., 2012. Proximité géographique et connaissance des fromages AOC chez les consommateurs. Le cas du Saint-Nectaire. Economie rurale. Vol. 329, mai, pp 33-47.
- Othman H. S., Abbas K., Lebecque A., Bayoumi R., DegheidiM.A , Ibrahim G.A.(2012) The compositional, textural, color and structural characteristics of cantal cheese made from raw, thermized, and pasteurized milk. Journal of Applied Sciences Research, 8(4): 1976-1985
ACTI : Communications avec actes dans un congrès international
- Mardon J., Prugnard E., Laniau M., Barjolle D. Profiles of Western Balkan Countries consumers according to two motives underlying food choice: health and weight control. 7th Taste-Nutrition-Health International Congress (Dijon, 20 – 21 mars 2012).
- Menozzi D., Halawany-Darson R., Mora C., Giraud G. 2012. Motives towards traceable food choice: a comparison between French and Italian consumers. in Food Safety Management 2012, 19-20 June, Campden BRI, UK.
- Bord C., Chapron S., Guerinon D., Lebecque A., (2012), Salt perception in bread matrix : effect of the content, the type of salt and the methods of tasting. Colloque international Food Oral Processing, 1-5 July 2012, Beaune, France
ACTN : Communications avec actes dans un congrès national
- M. Ouanezar, D. Gruffat, A. Aït Kaddour, J. Mardon, S. Jacquot, A. Ferlay, D. Bauchart. Potentiel de la spectroscopie de fluorescence pour la prédiction des teneurs en acides gras dans la viande bovine : comparaison entre les méthodes frontale et synchrone. JSMTV 2012, Caen, France, 13 – 14. novembre 2012.
- Jacquot S., Bord C., Lebecque A., Aït-Kaddour A., (2012), Potential of a multispectral imagery to predict some physicochemical properties of anisotropic blue cheeses: a preliminary study. CHIMIOMÉTRIE 2012, 5-6 Décembre 2012, Villeneuve d’Ascq, Polytech’Lille.
ASCL : Articles dans des revues sans comité de lecture
- A. Aït Kaddour and B. Cuq. Potential of NIR infrared spectroscopy to monitor dough mixing: from crumbly dough to dilute batter. NIR NEWS. (2012).