Publications 2012

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Publications COQUA 2012

 

ACL : Articles dans des revues internationales ou nationales avec comité de lecture

 

  1. Delbès-Paus C., Pochet S., Helinck S., Veisseire P., Bord C., Lebecque A., Coton M., Desmasures N., Coton E., Irlinger F., Montel MC. (2012). Impact of Gram-negative bacteria in interaction with a complex microbial consortium on biogenic amine content and sensory characteristics of an uncooked pressed cheese. Food Microbiology 30 (2012) 74-82.
  2. K. Abbas, R. Karoui, A. Aït Kaddour. Application of synchronous fluorescence spectroscopy for the determination of some chemical parameters in PDO French blue cheeses. European Food Research Tech. (2012).

 

ACLN : Articles dans des revues avec comité de lecture non répertoriées dans des bases de  données internationales

  1. Trabelsi Trigui I., Giraud G., Lebecque A., (2012) effet du label d’origine sur les préférences des consommateurs : une étude expérimentale. Revue française de marketing 236 (1), 37-47.
  2. Giraud G., Tebby C., Amblard C., 2012. Proximité géographique et connaissance des fromages AOC chez les consommateurs. Le cas du Saint-Nectaire. Economie rurale. Vol. 329, mai, pp 33-47.
  3. Othman H. S., Abbas K., Lebecque A., Bayoumi R., DegheidiM.A , Ibrahim G.A.(2012) The compositional, textural, color and structural characteristics of cantal cheese made from raw, thermized, and pasteurized milk. Journal of Applied Sciences Research, 8(4): 1976-1985

ACTI : Communications avec actes dans un congrès international

 

  1. Mardon J., Prugnard E., Laniau M., Barjolle D. Profiles of Western Balkan Countries consumers according to two motives underlying food choice: health and weight control. 7th Taste-Nutrition-Health International Congress (Dijon, 20 – 21 mars 2012).
  2. Menozzi D., Halawany-Darson R., Mora C., Giraud G. 2012. Motives towards traceable food choice: a comparison between French and Italian consumers. in Food Safety Management 2012, 19-20 June, Campden BRI, UK.
  3. Bord C., Chapron S., Guerinon D., Lebecque A., (2012), Salt perception in bread matrix : effect of the content, the type of salt and the methods of tasting. Colloque international Food Oral Processing, 1-5 July 2012, Beaune, France

 

ACTN : Communications avec actes dans un congrès national  

  1. M. Ouanezar, D. Gruffat, A. Aït Kaddour, J. Mardon, S. Jacquot, A. Ferlay, D. Bauchart. Potentiel de la spectroscopie de fluorescence pour la prédiction des teneurs en acides gras dans la viande bovine : comparaison entre les méthodes frontale et synchrone. JSMTV 2012, Caen, France, 13 – 14. novembre 2012.
  2. Jacquot S., Bord C., Lebecque A., Aït-Kaddour A., (2012), Potential of a multispectral imagery to predict some physicochemical properties of anisotropic blue cheeses: a preliminary study. CHIMIOMÉTRIE 2012, 5-6 Décembre 2012, Villeneuve d’Ascq, Polytech’Lille.

 

 ASCL : Articles dans des revues sans comité de lecture

 

  1.  A. Aït Kaddour and B. Cuq. Potential of NIR infrared spectroscopy to monitor dough mixing: from crumbly dough to dilute batter. NIR NEWS. (2012).